OSAGAIAK:
Arrautza, irina, azukrea, esne osoa, banilla-esentzia eta kanela
NOLA EGIN:
Hasteko, berotu esnea su ertainean minutu batzuz. Irakiten hasten denean, jaitsi tenperatura eta kendu sutik. Banilla-esentzia eta kanela-hautsa gehitu. Egonean uzten dugu bitartean.
Bitartean, irabiatu arrautzak azukre pixka batekin, bolumena hartzen hasi arte. Irina gehitu eta kontu handiz irabiatu, testura sendoa lortu arte pikorrik gera ez dadin.
Jarri esnea lapiko batean su motelean, eta nahastu aurreko pausoan egin dugunarekin. Berriro ere, saiatu pikorrik ez sortzen, eta kontuz ibili irakiten.
Loditzen hasten denean, sutatik kendu eta pare bat minutuz mugituko dugu.
Pikorrik geratu bada, iragazgailu batetik pasa eta, ondoren, silikonazko edo irinez koipeztatutako ontzi batera bota.
Sartu gure pastela 170 °C-an 35-40 minutuz, eta zilarrezko paperezko estalkia jarri, goiko aldea erre ez dakigun.
Amaitzeko, labetik atera, eta hozkailuan utziko dugu, ordu batzuetan, postre hotza baita. Kanela-pastela arrautzarekin gozatu nahi dugunean, plater baten gainean jarri, moldea kontu handiz kenduz, eta… gozatzeko prest!
Konpartitu:
